Vraag mensen wat voor hen vakantie betekent, en je krijgt tien verschillende verhalen. Hoe logisch. We zijn allemaal anders. Voor de één is vakantie uitslapen, luieren aan het strand of bij het zwembad, lekker eten en uitgaan. Een ander houdt van sportief bezig zijn, fysiek uitgedaagd worden of vindt het leuk om veel te zien en nieuwe culturen en plekken te ontdekken en te bezoeken. Het is maar waar je je goed bij voelt en energie van krijgt.

Want volgens mij is vakantie daarvoor bedoeld. Plezier hebben, ontspannen, even met iets anders bezig zijn dan het dagelijkse. Sommige mensen leggen hun werk neer op de laatste dag voor de vakantie, zetten de knop om en gaan weer aan als ze terugkomen. Ze denken helemaal nergens aan als het werk betreft.

Toch hoor ik vaak ook andere verhalen. Afstand nemen en je in nieuwe omgevingen begeven, doet veel met mensen. Door de tijd en ruimte die tijdens de vakantie ervaren wordt, komen er vragen en gedachten naar boven. Over onszelf, over het leven, het werk en de loopbaan. Het gebeurt vaak vanzelf. Mijmeren, dromen, reflecteren, inspiratie opdoen, zou je het kunnen noemen.

Welke uitdaging zoek ik?

Niet wonderlijk dat ik vaak na een vakantieperiode een grotere instroom heb van nieuwe klanten. Zij hebben vragen over zichzelf, het werk of toekomstige loopbaan. En willen daar na de vakantie, als ze nog volop in die energie zitten, antwoorden op vinden. Stil staan bij vragen zoals wat wil ik eigenlijk, hoe kan ik me verder ontwikkelen, welke uitdaging zoek ik, is dit de baan waar ik op mijn plek zit?

Helaas tref ik na iedere vakantieperiode ook een hele andere groep mensen aan.

De vakantie was onvoldoende om weer vol energie aan de slag te gaan.

De vakantie is voor hen een absoluut noodzakelijke rustpauze. Het zijn ook de mensen die ontdekken dat ze niet echt tot ontspanning zijn gekomen en de spanning voelen oplopen als ze weer aan hun eerste werkdag denken. De vakantie was onvoldoende om weer vol energie aan de slag te gaan. Dit zijn signalen die mensen niet mogen negeren.

Ik hoop natuurlijk dat jij bij die eerste groep hoort.

Sterker nog, dat jij op een plek zit die bij je past, met voldoende uitdaging en perspectief. En dat je heerlijk van je welverdiende vakantie gaat genieten en met frisse energie terugkomt en weer opstart.

Hoe dan ook. Heb jij ontdekt dat het tijd is voor een Bewust Loopbaanmoment?  Wil jij sparren over je loopbaan, hoe jij het voor jezelf leuk en uitdagend houdt? Of ken je iemand die je dat gunt? Neem gerust contact op om vrijblijvend kennis te maken. Ik heb in juni vakantie gehad en ben verder in de zomermaanden gewoon aan het werk. Lees ook mijn zomeraanbieding, wellicht is die interessant voor jou.

Wil je voortaan mijn nieuwsbrief ontvangen en zo als eerste de blogs lezen?

Klik dan hier om je direct aan te melden