Hoe is de aanloop naar jouw vakantie? Ontspannen, of ben je druk en gehaast en bezig met allerlei to-do lijstjes af te werken?

En als de vakantie dan is aangebroken. Heb jij de eerste dagen echt nodig om alles een beetje los te laten, te landen in de vakantiestemming en tot rust te komen? Of merk je dat je nog geprikkeld bent of snel geïrriteerd?

Jammer toch?

Je bent echt niet de enige, heus! Op Google vind je vast allerlei tips om meer relaxed de vakantie in te gaan. Zoals lijstjes maken, prioriteiten stellen, goeie werkoverdracht regelen etc. Of daar de oplossing zit? Voor de korte termijn misschien wel. Voor de lange termijn heb ik zo mijn twijfels, want deze oplopende vakantiestress heeft mogelijk een diepere oorzaak.

Interessanter is om erachter te komen wat de eigenlijke oorzaak is.

Ben jij iemand die misschien moeilijk nee kan zeggen of je grenzen minder goed kan bewaken? Iemand die alles goed wil doen, of sterker nog, liever perfect wil doen? Vind je het lastig om zaken over te dragen, hou je liever zelf de controle? Werk je vanuit een groot verantwoordelijkheidsgevoel en/of loyaliteit naar je werkgever of collega’s? In de kern mooie kwaliteiten die je sieren. Kwaliteiten gestuurd door persoonlijke kernwaarden , die je tegelijkertijd ook enorm in de weg kunnen zitten. Waarschijnlijk herken je de valkuilen wel, niet alleen vlak voor een vakantieperiode maar het hele jaar door.

Vaak hoor ik mensen zeggen dat ze zich voornemen “het na de vakantie anders aan te pakken, en voortaan beter te plannen”.

En toch lukt dat dan niet. Hoe begrijpelijk, want onder dit gedrag zitten vaak diepgewortelde overtuigingen waardoor het een patroon is geworden.

Herken jij dit bij jezelf?

Hoe fijn zou het zijn als je dit terugkerende patroon leert te doorbreken. Zodat je minder stress gaat ervaren, en niet alleen in aanloop naar vakanties maar juist het hele jaar door. Op je werk en in je alledaagse leven.

Neem eens contact op, dan kijken we samen wat ik voor jou hierin kan betekenen. Mocht je nog op vakantie gaan, dan hoop ik van harte dat je voldoende kunt ontspannen en bij kunt tanken. Je ben ook daarna van harte welkom. Om te ontdekken waardoor jij spanning in je werk of leven onnodig opbouwt.

En vooral om te leren hoe je meer kunt ontspannen en hoe jij dit vast kunt houden.

Wil je voortaan mijn nieuwsbrief ontvangen en zo als eerste de blogs lezen?

Klik dan hier om je direct aan te melden