Soms moet je, om te kunnen leren en jezelf te ontwikkelen, eerst iets afleren.
Om dit jaar te starten met het schrijven van nieuwbrieven betekent dit voor mij o.a. het afleren van uitstellen. Pijnlijk om te constateren en om dat hier zo op te schrijven.

Ik weet het; ik ben geen professionele tekstschrijver. Met het voornemen om meer te gaan delen over mijn werk en vakgebied, de ontmoetingen en verhalen, wil ik een inspiratiebron zijn voor anderen. En vervolgens ook zelf van de reacties weer te leren, zodat we elkaar inspireren en samen blijven leren.

Het is een kwestie van doen

Dat schrijven lukt alleen als ik mezelf aanleer om er ook echt voor te gaan zitten. Zelf opgeworpen drempels overwin, en afleer om het uit te stellen. Misschien denk je, het is gewoon een kwestie van doen Jacqueline. Eigenlijk is het ook zo simpel.
Maar niet als je iemand bent die het graag goed wil doen, en het liefst in 1 keer. En diep in haar hart het best spannend vindt, wat de ander ervan vindt.

De eerste afleerstap is gezet, mijn eerste nieuwsbrief is klaar!

Mezelf tegenkomen en toestaan, dat ik het niet alleen hoef te doen en hulp mag vragen, past ook in mijn afleer- en aanleerproces. Oh ja, en dat het niet perfect hoeft te zijn.

Mijn streven is leren nieuwsbrieven te schrijven die pakkend en uitnodigend zijn. Met vooral begrijpelijke verhalen, en soms ook “dichtbij”- verhalen.  Zodat lezers er direct wat mee kunnen en situaties, of zichzelf erin, herkennen. De eerste afleerstap is gezet, mijn eerste nieuwsbrief is klaar!

Wat heb jij dit jaar op je lijstje staan? Wat wil jij nog (af)leren of ontwikkelen? Laat het me weten, ik ben heel benieuwd.