Op zoek naar een nieuwe baan? Het moment om stil te staan bij wat je wilt en belangrijk voor je is.

Waar pas ik en liggen kansen, hoe solliciteer ik succesvol? Dat wil je onderzoeken.

Je hebt geen idee waar te beginnen of hoe dit aan te pakken. Laat je ondersteunen!

Als je zonder werk komt te zitten kan het je onzeker maken en heb je mogelijk heel veel vragen waarop je antwoord wilt. Je ziet veel vacatures en hebt de neiging om snel te reageren. Want je wilt weer aan het werk. Tegelijkertijd twijfel je. Is dit het wel, kan ik het wel en pas ik daar wel.

Met iemand kunnen sparren over je twijfels en aan wie je vragen kunt stellen, is fijn en geeft steun en zelfvertrouwen. Zo iemand kan je ook helpen om de juiste sollicitatievaardigheden aan te leren. Zonder al deze hulp en advies loop je de kans dat je de verkeerde keuzes maakt.

  • Het verlies van jouw baan krijgt een plek en er ontstaat ruimte en vertrouwen om met positieve energie vooruit te kunnen kijken.

  • Je vindt antwoorden op belangrijke vragen zoals wat is mijn ambitie, welke baan en welk soort organisatie past bij mij. De basis om gericht op zoek te gaan naar een nieuw perspectief.

  • Je leert jezelf krachtig te presenteren, te netwerken en succesvol te solliciteren waardoor je de kans op het vinden van een nieuwe baan vergroot.

Bij ontslag komen allerlei emoties naar boven en ontstaan er evenveel vragen die aandacht behoeven. Die aandacht zit in de gesprekken die we hebben. We staan stil bij je loopbaan tot nu toe, welke keuzes je hebt gemaakt. Dit leert je veel over jezelf, waar je kracht en energie zit en wat voor jou belangrijk is in een baan. Belangrijke inzichten voor nieuwe keuzes die je nu moet gaan maken. Een outplacementtraject mag je zien als een begeleidingstraject dat erop gericht is om jou structuur en houvast te bieden in je zoektocht.

Solliciteren in deze tijd vraagt ook om nieuwe vaardigheden zoals online solliciteren, netwerken en het effectief inzetten van de sociale media. Want vinden en gevonden worden is één van de kritische succesfactoren bij het vinden van een nieuwe baan en werkgever die bij je past.

Sinds 2007 werk ik als loopbaancoach en heb vele mensen succesvol begeleid die op zoek waren naar een nieuwe baan. Lees hun referenties hier.

beter functioneren, happy leavers, outplacement, loopbaanperspectief

Van loslaten van ‘het oude’ naar succesvol solliciteren

Met aandacht stilstaan bij de ontstane situatie, loslaten van het oude, en positieve energie vinden voor je zoektocht naar je nieuwe baan.
We maken een realistisch zoekprofiel en een krachtige ambitieschets, Daarna leren we hoe je succesvol solliciteert in deze tijd.
Tijdens het zoeken naar je nieuwe baan bereiden we gesprekken voor en evalueren we deze.
Heb je een nieuwe baan gevonden, kun je altijd terugvallen op nazorg als je dat op prijs stelt.
Outplacement
flexibiliteit, investeren, outplacement

Stilstaan om vooruit te kunnen kijken

Een baan verliezen is nooit leuk en in veel gevallen overvalt het je. Bewust Loopbaanadvies en Coaching weet dat veel mensen zo snel mogelijk weer aan de slag willen. Minstens zo belangrijk is dat je een goede keuze maakt en een bij jou passende baan vindt.

Het zoeken naar een nieuwe baan is niet altijd eenvoudig, ook al zijn er misschien veel vacatures. Mogelijk ben je onzeker omdat je al lang niet meer hebt gesolliciteerd. Je vraagt je af waar je moet beginnen en wat de juiste aanpak is. Sparren met een ervaren loopbaanadviseur helpt je om weer richting en structuur te vinden. Dat geeft rust.

Een outplacementtraject is erop gericht om baanverlies een plek te geven en te leren van je ervaringen en keuzes tot nu toe. Het is belangrijk om te ontdekken waar je goed past en welke mogelijkheden er voor jou zijn op de arbeidsmarkt. Actuele sollicitatievaardigheden aanleren is onderdeel van het traject. Waardoor je jezelf vol vertrouwen presenteert in netwerk- en sollicitatiegesprekken. Alles bij elkaar ondersteunt het outplacementtraject je bij het maken van goede keuzes en vergroot het de kans op het vinden van een passende nieuwe baan.

Plan een vrijblijvende kennismaking en ontdek wat ik voor jou kan betekenen als jij op zoek bent naar een nieuwe baan.

Misschien is een gratis kennismakingsgesprek voor jou nog te vroeg. Schrijf je in voor de kwartaalnieuwsbrief zodat je meer kunt lezen over onze dienstverlening. Nieuwsgierig naar wat anderen zeggen die mijn begeleiding hebben ervaren? Klik hier.