aandacht, talentontwikkeling, verzilveren van talent

Aandacht voor verhalen

Verhalen van mensen hebben mijn belangstelling. Dat had ik al vroeg in me. Als kind was ik al degene die vragen stelde aan de ander, luisterde, en doorvroeg. En dat is nog steeds zo.

Nu, in mijn vak vormen de verhalen van mensen die ik ontmoet de bron van mijn aanpak. Verhalen over teleurstellingen en dromen. Over de behoefte aan persoonlijke ontwikkeling of gezien en gehoord  willen worden. De onzekerheid van iemand die een baan heeft verloren, de twijfels die spelen om keuzes te durven maken, en de passie in de verhalen van mensen die hun ambitie willen waarmaken.

Vaak lopen mensen al langere tijd rond met een vraag voordat ze bij mij komen. Onder die vraag zit altijd een behoefte, verlangen en soms ook frustratie. Een eigen verhaal, dat de moeite waard is om naar te luisteren en aandacht te geven.

Inzichten die voortkomen uit de kern van een verhaal

Deze aandacht geef ik door respectvol te luisteren en waar nodig door te vragen naar de kern. Want juist vanuit die kern ontstaan, door er bij stil te staan, nieuwe en verhelderende inzichten. Inzichten die helpend zijn om talenten ruimte te durven geven of persoonlijke loopbaankeuzes te maken. Werk neemt een aanzienlijk deel van ons leven in beslag. Hoe belangrijk is het dan om iets te doen dat bij je past. Dat je talenten worden aangesproken. Dan ben je op je best en geeft werk energie en plezier. Hierin wil ik voor mensen iets betekenen.

Je bent op je best als je jezelf kunt zijn

Met aandacht luisteren en respectvol doorvragen stimuleer ik (zelf)reflectie en ondersteun ik bij het ontwikkelen van zelfsturing. Als coach daag ik mensen uit om anders te kijken naar hun vraagstuk waarmee ze worstelen. De ruimte die daardoor ontstaat, maakt de weg vrij om te denken in oplossingen en inhoud te geven aan concrete stappen voor de verdere loopbaan.

Ik ga voor kwaliteit, niet voor een quick fix. Mensen iets meegeven waar ze echt iets aan hebben, nu én in de toekomst, vind ik belangrijk.

Niet alleen voor werknemers, ook voor organisaties

Ook leidinggevenden en HR-professionals delen verhalen met mij. Vol met vragen over hoe zij het beste uit mensen naar boven kunnen halen en hoe hen te helpen ontwikkelen. Verhalen over de noodzaak om als organisatie te blijven anticiperen op de toekomst en het belang dat medewerkers daar in mee gaan. Omgaan met veranderingen, blijven leren en ontwikkelen, werken aan duurzame inzetbaarheid en eigen regie over de loopbaan zijn thema’s die vaak naar boven komen. Al deze vraagstukken sluiten aan bij mijn aanbod en mijn ambitie om ook van betekenis te zijn voor organisaties.

Loopbaancoaching, aandacht

In een inspirerende omgeving komt ieder mens tot bloei.

jacqueline, loopbaancoaching

Mijn verhaal?

De rode draad in mijn eigen loopbaan is mens, werk en gezondheid. Jaren geleden werd ik overdonderd door ontslag en heb in die periode de impact daarvan zelf ervaren. Ik ontdekte hoe belangrijk het was om dichtbij mezelf te blijven. Te luisteren naar mijn eigen verhaal over ambitie en de wens om een eigen onderneming te starten. Spannend? Ja! Ups- en downs? Inherent aan ondernemen! Spijt? Nooit gehad!
Als zelfstandig ondernemer, zeker in het vak van coach en adviseur bleef ik investeren in actueel vakmanschap. Ik ben NOLOC geregistreerd loopbaancoach, TMA gecertificeerd en heb onlangs de studie Veranderkunde met succes en plezier afgerond.

In mijn vrije tijd hou ik van een goeie wandeling in het bos, op de Posbank of het strand. Leuk vind ik het om nieuwe omgevingen op te zoeken. Ontspannen doe ik met een boek op de bank, of tijdens mijn wekelijkse uurtje yoga. Met sporten heb ik een soort haat-liefde verhouding, maar ik ga wél altijd en kom voldaan weer thuis. Samen eten met vrienden of familie, is iets waar ik graag tijd voor maak. Zelf koken of uit eten in een goed restaurant. En ja, ook aan de eettafel is er belangstelling en aandacht voor elkaar. Dat hoort gewoon bij mij.

Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Misschien is een gratis kennismakingsgesprek voor jou nog te vroeg. Schrijf je in voor de kwartaalnieuwsbrief zodat je meer kunt lezen over onze dienstverlening. Nieuwsgierig naar wat anderen zeggen die mijn begeleiding hebben ervaren? Klik hier.